Poimintavirta

Seppo Weckman
seppo.weckman@formlek.fi
050 5549 149

 

stemmain&poiminta

Poiminravirta™

Luokiteltuja poimintoja itselle

Poimintavirta on uutisvirta-tyyppinen ratkaisu, jossa uutisvirtaa käytetään käyttäjälähtöisesti kunnioittaen tekijänoikeuksia. Poimintavirta ™ kuuluu kattavaan MainosAvain-formaattiin.

http://www.mainosavain.fi/

Uutisvirtaan poimitaan tietoa verkosta tai muista tietolähteistä. Poimintavirta on hakemisto-tyyppinen ratkaisu, jossa sisältöä kuvataan lyhyillä poiminnoilla koko artikkelin alueelta. Tällainen poiminta antaa huomattavasti paremman kokonaiskuvan kuin perinteinen ”lue lisää…” -toiminta. Se myös varmistaa paremmin, että poimija on lukenut koko artikkelin. Tutkimusten mukaan nyt sosiaalisessa mediassa suositellaan kirjoituksia vain lukemalla alku. Näin tekee jopa 70 prosenttia suosittelijoista. Noin 60 prosenttia jakaa Twitterissä uutisen lukematta sitä itse.

Poimintavirta-ratkaisussa vältetään suoraa suositusta. Ei vain edellä mainittujen tutkimustulosten perusteella vaan myös siksi, että suositus on usein vain yhden henkilön yhdestä asiasta tekemä mielipide.  Suosituskäytäntö jättää huomioimatta usein valinnan taustan. Poimintavirta keskittyy suosittelun sijaan tiedon luokitukseen lukijan näkökulmasta. Kun lukija kerää virrasta itselleen tietoa, hän tekee sitä siis itselleen. Luokitukset ovat anonyymistä tilastotietoa muille lukijoille. Luokitukset on otettu ratkaisussa käyttöön ensisijaisesti helpottamaan itselle tärkeän tiedon löytämistä, kun sitä tarvitaan.

stemmain&matka

Sisältöä ja verkostoja

Poimintavirran päätavoitteita on lisätä laadukasta sisältöä verkkoon. Sisällön tuottaminen vaatii ainakin aikaa. Usein on kannattavaa käyttää ammattilaisia. MainosAvain-formaatin periaatteen mukaisesti Poimintavirta on suunniteltu yhteisöjen ja virtuaalisten ryhmien sisällön yhteistuottamiseen ja -hankintaan.

Poimintavirta soveltuu erinomaisesti myös palveluhakemistojen tuottamiseen. Palveluhakemistoja tuottavat monet yritykset. Poimintavirta poikkeaa niistä merkittävästi. Poimintavirta tietää tiedonlähteen ja näin ollen voi valvoa sen ajantasaisuutta rakennehakukoneen avulla. Käyttäjän ei tarvitse itse muistaa päivittää esim. yhteystietojen tai muiden tärkeiden tietojen muutoksia hakupalveluun. Poiminta virta seuraa muutoksia ja huomauttaa tai automaattisesti korjaa tiedon sekä tarvittaessa poistaa tiedon.

Poimintavirran lähtökohtana on ollut verkostoituminen. Siksi se on suunniteltu joustavaksi ratkaisuksi, joka sovitetaan verkoston mukaan. Verkostot muodostuvat jonkin yhteisen tekijän varaan. Tällainen verkosto voi olla mm. tiimi, ammattikunta, virtuaalinen ryhmä. Tiimien muodostamien on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Poimintavirran rakenteessa on ominaisuudet, joilla eri virrat voidaan yhdistää.

 

Kysy lisää

Seppo Weckman

seppo.weckman@formlek.fi

050 5549 149

Teemme sen toisin.

Teemme sen yksinkertaisesti

Teemme sen sinulle

Takaamme yksilöllisyyden

Takaamme luotettavuuden

Takaamme kuunnella sinua